پروژه پاورپوینت کتاب مقدمه ای بر مبانی برنامه ریزی شهری اسماعیل شیعه

پروژه پاورپوینت کتاب مقدمه ای بر مبانی برنامه ریزی شهری اسماعیل شیعه پروژه پاورپوینت کتاب مقدمه ای بر مبانی برنامه ریزی شهری اسماعیل شیعه

دسته : برنامه ریزی شهری

فرمت فایل : powerpoint

حجم فایل : 1516 KB

تعداد صفحات : 153

بازدیدها : 534

برچسبها : دانلود پاورپوینت مبانی برنامه ریزی شهری اسماعیل شیعه

مبلغ : 25000 تومان

خرید این فایل

دانلود پروژه پاورپوینت کتاب مقدمه ای بر مبانی برنامه ریزی شهری تألیف دکتر اسماعیل شیعه

پاورپوینت کتاب مقدمه ای بر مبانی برنامه ریزی شهری تألیف دکتر اسماعیل شیعه

کتاب مقدمه ای بر مبانی برنامه ریزی شهری نوشته ی دکتر اسماعیل شیعه، از جمله منابع مهم درس مبانی برنامه ریزی شهری رشته های جغرافیا، برنامه ریزی شهری و مهندسی شهر سازی می باشد. این پروژه شامل پاورپوینت کل این کتاب می باشد که مشتمل بر 10 بخش و در حجم 153 اسلاید، همراه با توضیحات کامل تهیه شده است. در ادامه چکیده ای از مطالب نخست چهار بخش از این پاورپوینت جهت آشنایی پیش از دانلود؛ آورده شده است.

مفهوم شهر و شهرسازی

محیط زیست دارای مفهومی جامع است. در حالی که شهر و شهرسازی تصویر محدودی ار آن را در اذهان زنده می کند. مفهوم محیط؛ محیط زیست، شهر و شهرسازی و تمام آنچه را که از این پدیده می شناسیم را در بر می گیرد.

احساس لزوم تثبیت در یک نقطه و احتیاج به زندگی در یک نقطه و احتیاج به زندگی در کنار یکدیگر، انسان را بر آن داشته است که هماهنگ با محیط طبیعی و داده های ساختمانی محیط اطراف خود، به ایجاد مسکن دست بزند.

نحوه زندگی بشر و سکونت او، دارای دو تقسیم بزرگ کوچ نشینی و یکجا نشینی است که شامل:

کوچ نشینی بر مبنای (صید و شکار، زندگی شبانی، ییلاق و قشلاق، مهاجرت شبانی و کشاورزی ابتدایی)

یکجا نشینی بر مبنای کشاورزی و بهگزینی مواد کشاورزی

از دیدگاه دیگر، زندگی ثابت و ایجادده (در مکان مناسب) همراه با کشاورزی آغاز می شود و در ادامه با پراکندگی روستاها و مبادلات کالاهای کشاورزی شهرها به وجود می آیند.

وجود روستا از لزوم وجود شهرهاست، پس اهمیت توجه به روستاها کمتر از شهرها نیست و این در حالی است که با وجود گسترش روز افزون شهرها هنوز قسمت اعظم انسان ها در روستاها ساکنند.

مهاجرت روستاییان به شهرها به علت وجود امکانات رفاهی در شهرها و کمبود آن در روستاها صورت گرفته است و این پدیده باعث کاهش تولیدات کشاورزی در روستاها و تراکم بیش از حد جمیت در شهرها شده است.

لزوم یک ارتباط صحیح و تدوین برنامه هایی برای استفاده هر چه بیشتر از استعدادهای طبیعی در مکان های مختلف ضروری است!

برنامه ریزی ها باید به نحوی به مرحله اجرا درآیند که به سکونت گاه ها و فعالیت های انسانی به صورت یک جامعه بزرگ منطقه ای نگریسته شود که جمعیت آن در مناطق مختلف پخش شده است.

تحولات شهرنشینی

شهرها چگونه به وجود می آیند:

مهمترین عامل ایجاد شهرها را بایستی توسعه شبکه راه؛ عادی ترین و مطمئنا قدیمی ترین عامل دانست.

عامل توسعه مبادلات کالا و پیشرفتهای تجاری، که منجر به یک محل قابل استفاده و دایمی در یک موقعیت مطلوب می گردد.

در ایجاد و توسعه شهرها، نقش عامل طبیعی مانند وجود آب، مساعدت زمین ,… تاثیر گذار بوده است.

از دیدگاه دیگر وجود مامن ها، سرپناه ها و مقابله مردم در مقابل حملات خارجی را بایستی از جمله عواملی دانست که به شهرها نقش دفاعی داده و مردم را برای مقابله در کنار یکدیگر قرار داده است.

همچنین ببینید

پایان نامه شهرسازی

مورخین و اقتصاددانان معتقدند که شهرها، ناشی از توسعه و بسط شبکه راه ها هستند؛ در حالی که عده ای دیگر معتقدند که شهر محصول کوشش و فعالیت در زمینه امور تجاری است.

انبار کردن مازاد محصولات غذایی، باعث تراکم بیشتر جمعیت روستاها گردید که خود موجب تسهیل جمع آوری غذاهای مازاد جهت تامین یک جمعیت شهری گشت.

رشد و توسعه شهرها بر اثر حوادث مختلف، در تمام ادوار تاریخی دارای افول و صعود بوده است. گاهی شهرها چنان عظمت یافته اند که به صورت یک کشور شهر درآمده اند مانند: آتن، اسپارت و رم

آنچه که اساس شهرنشینی و بسط و توسعه شهرها را بنیان گذارد، به قرن هجدهم میلادی باز می گردد که به عصر انقلاب صنعتی شهرت دارد.

عواملی که به توسعه شهرنشینی بعد از انقلاب صنعتی انجامید شامل: اخراع برق، اتومبیل،....که به بسط و توسعه شهرهای بزرگ امروزی انجامید.

تحولات شهرسازی

توسعه شهرها، تامین نیازمندیهای آنان، چاره جویی برای توسعه های آینده شهر، اتخاذ تصمیماتی که بتواند مشکلات شهری را به حداقل برساند و بالاخره آنکه چگونه رابطه منطقی بین انسان با محیط طبیعی اش حفظ شود، به تحولاتی در امر شهرسازی منجر شده است.

این در حالی است که صاحبنظران و متخصصین امور، راه حل ها و نظریات مختلفی را در جهت توسعه ابعاد مختلف شهر ارائه داده اند.

مسائل مربوط به شهر و شهرسازی جای خود را در سایر علوم نظیر جغرافیا جامعه شناسی و معماری گشود و جغرافیای شهری، جامعه شناسی شهری و طرح ریزی های شهری پدیدار شدند.

نخستین کسی که به بیان اصولی در زمینه شهرسازی پرداخت هیپوداموس بود که به اعتقاد او شهر بایستی از محله هایی تشکیل شود و ساکنین هر محله بتوانند مایحتاج خود را از بازارهای نزدیک خود فراهم سازند.

کتاب آیین شهرداری ها در ایران و اسلام، ابن اخوه، قرن پنجم

پیدایش تحولات امروزی دانش شهرسازی در قرن نوزده و در اثر رونق و توسعه صنعت و مشکلات ناشی از آن و بدنبال تاسیس مراکز تخصصی و علمی و دانشگاهی در زمینه مسائل شهرسازی، گام های اساسی در حل مسائل شهری برداشته شد و نظریات مختلفی در این زمینه عنوان گردید که مهمترین های آن را مورد مطالعه قرار می دهیم....

برنامه ریزی و انواع آن

مقدمه:

تکاپوی بشر برای شناسایی محیط اطراف و تسهیل در امر زندگی و رفع مشکلات و... نوعی برنامه ریزی است.

برنامه ریزی بشر، کوشش او در گزیش بهترین ها و فایق آمدن بر موانع داشته و در جهت رفاه و آسایش هرچه بیشتر خود است.

نیاز به برنامه ریزی از جمله ضرورت هایی است که می توان بوسیله آن در دستیابی به هدف ها به موقعیت های مطلوبی دست یافت.

برنامه ریزی عبارت از کوششی در جهت انتخاب بهترین برنامه ها در جهت رسیدن به هدفهای مشخص است که ممکنست این کوشش ها و برنامه ها، تا مرحله نهایی پیش نرود، بلکه گام هایی در جهت رسیدن به آن باشد.

انواع برنامه ریزی

برنامه ریزی را از دیدگاه مسائل اجتماعی و اقتصادی، به منظور ارتقا، سطوح مختلف زندگی جامعه، می توان به چند نوع نقسیم نمود:

برنامه ریزی کلی (کلان): بیشتر به منظور رسیدن به هدف های کلی و عمومی و اقتصادی و اجتماعی انجام می گیرد. مانند: برنامه ریزی در جهت رشد اقتصادی یا صادرات یک کشور.

برنامه ریزی بخشی: بیشتر، در بخش های مختلف تولیدی و اجتماعی صورت می گیرد. مانند برنامه ریزی در بهداشت، ساختمان، کشاورزی،...

برنامه ریزی در سطح طرح (خرد): در طرح ها و پروژه های داخل بخش صورت می گیرد. مانند: برنامه ریزی توسعه کلینیک در داخل بخش بهداشت

تقسیم بندی های دیگری نیز برنامه ریزی شده است که اهم آنها :

برنامه ریزی ملی: نحوه اجرای سیاست های توسعه اقتصادی و اجتماعی برنامه ریزی می شود.

برنامه ریزی منطقه ای: انجام سیاست های توسعه اقتصادی و اجتماعی یک یا جند منطقه.

برنامه ریزی شهری: نحوه استفاده از اراضی، محله بندی، مسکن، مورد بررسی قرار می گیرد.

برنامه ریزی روستایی: پرداختن به مسائل روستایی و بررسی مسائلی مانند عرضه محصولات کشاورزی، دسترسی روستاها به سرویس های اجتماعی،....

فهرست سرفصل مطالب

بخش یک: مفهوم شهر و شهرسازی

بخش دوم: تحولات شهرنشینی

بخش سوم: تحولات شهرسازی

بخش چهارم: برنامه ریزی و انواع آن

بخش پنجم: روش مطالعه وضع موجود

بخش ششم: ارائه طرح ها و راه حل ها

بخش هفتم: الگوی برنامه ریزی و جایگزینی نیازمندی های شهری

بخش هشتم: ضوابط توسعه زمین و تاسیسات زیر بنایی

بخش نهم: تاثیر عومل اجتماعی و اقتصادی و طبیعی در طرح های شهرسازی

بخش دهم: نواحی مسکونی

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید