دسته : -علوم پایه
فرمت فایل : word
حجم فایل : 30 KB
تعداد صفحات : 24
بازدیدها : 300
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلمقاله بررسی صنعت جنگل داری در 24 صفحه ورد قابل ویرایش
مساحت جنگلی تبت بیش از 6 میلیون و 300 هزار هكتار است و 5 درصد مساحت كل زمین منطقه را تشكیل می دهد. این رقم تا اندازه زیادی پایین تر از میانگین سراسر كشور است. میزان ذخیره چوب این منطقه به بیش از میلیارد و 400 میلیون متر مكعب می رسد در مقام دوم سراسر كشور قرار دارد و مهمترین پایگاه ذخیره چوب چین است. منابع جنگلی این منطقه در حوضه پایین تر رودخانه “یان لو زان بو” متمركز است.
منطقه خودمختار تبت به بهبود محیط زیست فوق العاده اهمیت می دهد و تا كنون 18 منطقه حفاظت از طبیعی در سطح كشوری و استانی ایجاد كرده است كه مساحت آن 33 میز 9 درصد مساحت كل این منطقه را تشكیل می دهد و محیط زیست و محیط زندگی تبت را تحت حفاظت نسبتاً مطلوب قرار گرفته استو اكنون محیط زیست تبت در مراحل اولیه شكل گیری قرار دارد و حفاظت از محیط زیست آن بهتر از مناطق دیگر صورت می گیرد.
تشكیل دایره جنگل – اداره جنگلبانی
باین ترتیب لازم شد كه برای رسیدگی به گزارشهای واصله از جنگلهای گیلان و آستارا و صدور دستورات لازم، سازمان كوچكی نیز در مركز تشكیل شود. لذا در سال 1317 در اداره امور كشاورزی، دائره ای بنام دائره جنگل تاسیس و تصدی آن در سال 1318 به آقای مهندس كریمی ساعی واگذار گردید.در اثر اقدامات مجدانه مرحوم ساعی توجه اداره كل كشاورزی بیش از پیش به موضوع چنگلها معطوف و مقرر گردیده اداره جداگانه ای بنام “اداره جنگلبانی” به ریاست خود ایشان تشكیل گردید. پس از تشكیل اداره جنگلبانی، آقای مهندس ساعی گزارش جامعی در باب لزوم تشكیل سازمان در محل كوچكی آزمایش شود تا در صورت حصول نتیجه مساعد در سراسر شمال تعمیم داده شود. برای این منظور ناحیه “كجور” از شمال به دریای خزر، از جنوب به ارتفاعات البرز، از مغرب به دره چالوس و از شرق به رودخانه گلندرود و علمده محدود است) انتخاب و متعاقباً در اواخر 1319 اقدام به تاسیس چهار خزانه جنگلی در دشت نظیر چالوس 0 علمده و ولی آباد گردید. ولی به مناسبت وقایع بین المللی و بدلیل مشكلات نظامی و سیاسی روز با ادامه این عملیات نظر مساعدی نشان داده نشد و و در نتیجه تكمیل آن میسر نگردید تا اینكه در اثر حوادث شهریور سال 1320 موضوع كلا به بوته فراموشی سپرده شد.
در نیمه دوم سال 1320 اداره كل كشاورزی به وزارت كشاورزی و در سال 1321 اداره جنگلبانی به اداره كل جنگلها تبدیل گردید و در هر یك از مناطق شمال (گیلان – شهسوار – مازندران – گرگان) سازمان منطقه ای جنگلبانی كه تحت نظر رؤسای ادارات كشاورزی زیر نظر رئیس جنگلبانی انجام وظیفه می كردند.
در این موقع تصویبنامه ای برای تسویه چوبهایی كه در وقایع شهریور ماه 1320 با پروانه و بدون پروانه (سواستفاده از وقایع 1320) قطع شده بود به تصویب رسید. بر اساس این تصویبنامه چوبهای غیر مجاز به سود دولت شد و پس از آن قطع چوب طبق قانونی است كه لایحه آن از طرف وزارت كشاورزی تهیه و با تصویب مجلس شورای ملی پیشنهاد خواهد شد.
در سال 1321 نخستین قانون راجع به جنگلها مشتمل بر 18 ماده و 7 تبصره به تصویب رسید و آئین نامه آن در اوایل سال 1322 از تصویب هیئت وزیران گذشت.
در اواخر سال 1322 اداره كل جنگلها به منظور ترتیب و تجهیز كادر فنی طبق مصوبه هیئت دولت و اساس نامه شورایعالی فرهنگ دو دوره كلاس كمك مهندسی جنگل و یك دوره كلاس جنگلبانی تاسیس نمود و فارغ التحصیلان آنرا برای تقویت كادر مناطق جنگلبانی به شمال اعزام داشت.
باران اسیدی
جنگلها در شمال دودهای خارج شده از موتور كارخانجات به هوا می روند و توسط قطرات آب در .. میدهد و آنرا از آنچه می بایست باشد، اسیدی تر می سازد. باران اسیدی به برگها و ریشه های درختان صدمه می زند و نهایتاً میتواند آنها را از بین ببرد.
جنگلهای شمالی
گرچه بعضی از نواحی جنگلهای شمالی برای سوخت و … كه برای انواع دیگر جنگلها رخ داده گریخته است. حدود 12000 سال پیش ، اواخر … عقب نشینی كردند جنگلهای شمالی اندك اندك به سمت شمال پیش رفته اند. قسمتهای عظیمی از این جنگلها بر روی خاك یخ زده كه به جز در قسمت سطحی در طول …
جنگل ناحیه ایست با تراكم زیادی از نظر ارتفاع در زیر خط درخت قرار دارند یافت میشوند، مگر اینكه بارش -- سوزیهای طبیعی زیاد باشد. جنگلها عمدتاً شامل تعداد زیادی از گونه های درختان با ارتفاع مختلف می باشند و در كنار اینها درختچه ها و درختان جوان رشد میكنند كه سبب استفاده بهینه از نور آفتاب میشود. یك جنگل به شكل طبیعی اش، محل زندگی بسیاری از جانوران و گونه های گیاهی می باشد، و زیست توده آن در هر واحد واحد سطح در مقایسه با بیشتر زیست بوم ها زیاد میباشد.
از دیدگاه بوم شناختی، ممكن است یك جنگل از یك درختزار متمایز باشد. جنگل كه كم و بیش سایبانی متراكم دارد شاخ و … مقداری نور خورشید از یین درختان نفوذ میكنند (همچنین ببینید:
جنگل بارانی (گرمسیری و معتدل)
تایگا
جنگل معتدل سخت چوب
جنگل گرمسیری خشك
جنگل برگریز معتدل
انواع بسیاری از جنگلها وجود دارند. از جمله انواع بوم شناختی آنها عبارتند از
جنگلهای گرمسیری و نیمه گرمسیری مرطوب پهن برگ.
جنگلهای گرمسیری و نیمه گرمسیری سوزنی برگ.
جنگلهای سوزنی برگ معتدل
جنگل بارانی
آتش سوزی تجویزی
عنوان صفحه
1- مقدمه (صنعت جنگلداری)................................................................................ 1
2- تشكیل دایره جنگل – اداره جنگلبانی................................................................ 1
3- تشكیل اداره كل جنگل ها................................................................................. 2
4- بنگاه جنگل ...................................................................................................... 4
الف- شمای تشكیلات منابع طبیعی كشور در سال 1327 تشكیلات مركزی (بنگاه جنگلها) 5
ب- شمای تشكیلات منابع طبیعی كشور تشكیلات خارج از مركز بنگاه نگل ها در سال 1327 6
5- پیدایش جنگل................................................................................................... 7
الف- تعریف جنگل و انواع آن............................................................................... 7
6- پیدایش جنگل و طببقه بندی آن........................................................................ 10
7- پراكنش جنگل ها.............................................................................................. 13
8- جنگل................................................................................................................ 15
9- جنگل های باراتی كاج آمریكای شمالی............................................................ 15
10- باران اسیدی................................................................................................. 16
11- جنگل های شمالی......................................................................................... 16
دست از نابودی جنگل های ایران بردارید جنگل بان............................................ 18
12- تخریب جنگل های شمال و دفن زباله ها در آن........................................... 18
13- از نابودی بیشتر جنگل های ایران دست بردارید......................................... 20
خرید و دانلود آنی فایل