دسته : -علوم پایه
فرمت فایل : word
حجم فایل : 558 KB
تعداد صفحات : 70
بازدیدها : 236
برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلپایان نامه بررسی آلودگی سالمونلایی
مقدمه:
سالها از كشف باكتری سالمونلا میگذرد ولی این باكتری اهمیت خود را در جوامع علمی و بین دانشمندان از دست ندادهاست. در سال 1885 اسمیت و سالمون جرمی را از خوك جدا كردند و تصور نمودند كه عامل بیماری وبا یا طاعون خوك است در نتیجه نام آنرا باسیلوس كلراسویس نهادند. در طی سالهای بعد نام این جرم را سالمونلا كلراسویس گذاشتند.
در قرن بیستم روشهای مؤثری برای درمان و پیشگیری این باكتری صورت گرفت و نتایج امیدواركنندهای برای دانشمندان حاصل شد اما با مقاومشدن سالمونلا نسبت به آنتیبیوتیكها و روشهای درمانی دیگر، خطر بزرگی جوامع بشری را تهدید میكند.
بطوریكه انسان قرن حاضر با تمام پیشرفتهای مختلفی كه در علوم و فنون داشته، هنوز روزگار خود را با و حشت عظیمی از فراگیرشدن این بیماری میگذراند. ترسی كه در بین اجداد بشر هم وجود داشته و قربانیان زیادی گرفت.
در جلد اول و دوم كتاب ارزشمند تاریخ ودامپزشكی و پزشكی ایران تألیف استاد بزرگوار جناب آقای دكتر حسن تاجبخش به بیماری حصبه، تب مطبقه و تب تیفوئید اشاره شدهاست به نقل از این كتاب لوكرس(55- 98 ق.م) به فراوانی اپیدمیهای بیماریهای حیوانی اشاره كرده و از آنها به عنوان« آتش مقدس» یاد میكند. ویرژیل(19-70 ق.م) وقتی آتش مقدس را در گونههای مختلف شرح میدهد میتوان
تا حدی به ماهیت برخی از بیماریهای عفونی از جمله تب تیفوئید(حصبه) اسب پی برد.
در تمدن باشكوه اسلامی دانشمندان ایرانی بویژه رازی، ابنسینا و جرجانی در مورد بیماریهای عفونی مطالب مهم و جالبی بیان داشتهاند كه این خود براهمیت موضوع بیماریهای ناشی از سالمونلا در دنیای قدیم بیان میكند.
با گسترش پدیدة شهرنشینی و استفادة روزافزون از خانههای آپارتمانی انسان معاصر برای فرار از تنهایی و رهاشدن از انزوایی كه به علت رشد صنعت پدید آمده كوششهای وافری انجام داده كه یكی از آنها نگهداری و مراقبت حیوانات در محیط خانه بوده تا بتواند بر این پدیده غلبه كند.
با یك نگاه آماری متوجه میشویم كه غالب این حیوانات از نوع دام كوچك بوده بطور مثال: گربه سگ، طوطی، همستر و… تمایل بیشتری برای نگهداری آنان وجود دارد كه با توجه به بحث بیماریهای مشترك بین انسان و دام خود چالش جدیدی را در این عرصه ایجاد نمودهاست.
در این پروژه تحقیقی سعی بر این بوده كه با بررسی بیماری سالمونلایی در گربههای خانگی، راهكاری هرچند ناچیز جهت پیشگیری این بیماری در محیط زندگی آدمی ارائه گردیده و اطلاعات لازم در این زمینه برای اهل فن و عموم مردم روشنگر باشد.
فصل دوم
كلیات
خصوصیات كلی
باكتری سالمونلا از نظر طبقهبندی در خانوادة « انتروباكتریاسه» جای میگیرد. انتروباكتریاسه گروه بزرگ و ناهمگونی از باسیلهای گرم منفی میباشد كه محل طبیعی زندگی آنها روده انسان و حیوانات است. این خانواده از جنسهای زیادی تشكیل شدهاست (مانند اشریشیا، شیگلا، سالمونلا، انتروباكتر، كلبیسلا، سراشیا، پروتئوس و غیره). بعضی از ارگانیسمهای رودهای، مانند اشریشیاكولی، قسمتی از فلور طبیعی انسان هستند و گاهی ایجاد بیماری میكنند، در حالیكه بقیه، مانند سالمونلا و شیگلا برای انسان و حیوانات همیشه بیماریزا هستند.
انتروباكتریاسهها هوازی یا بیهوازی اختیاری هستند و طیف وسیعی از كربوهیدراتها را تخمیر میكنند. این باكتریها ساختار آنتیژنی پیچیدهای داشته، سموم و عوامل بیماریزای زیادی تولید میكنند.
انتروباكتریاسه شایعترین گروه باسیلهای گرم منفی هستند كه در آزمایشگاههای بالینی كشت داده میشوند و در میان شایعترین باكتریهای ایجادكنندة بیماری در كنار استافیلوكوك و استرپتوكوك قرار دارند.
طبقهبندی انتروباكترویاسه پیچیده است و با پیدایش تكنیكهایی كه فواصل تكاملی را بررسی میكنند( مانند هیبریداسیون و تعیین توالی اسیدنوكلئیك)، به سرعت در حال
تغییر است.
بیشتر از 25 جنس و 110 گونه یا گروه شناسایی شدهاند. با این حال، انتروباكتریاسههایی كه از لحاظ بالینی اهمیت داشتهباشند، 20 تا 25 گونه را تشكیل میدهند و با بقیه گونهها، خیلی كم مواجه میشویم.
خانوادة انتروباكتریاسه، دارای خصوصیات زیر هستند:
آنها باسیلهای گرم منفی هستند، یا متحركند كه در این صورت در سرتاسر محیطشان مژه دارند یا غیرمتحركند، آنها در محیط عصارة گوشت یا پپتون بدون اضافه كردن كلریدسدیم یا سایر مكملها رشد میكنند.
رشد خوب در آگارمككانكی، رشد به صورت هوازی یا بیهوازی( بیهوازی اختیاری هستند)، تخمیر گلوكز به جای اكسیدكردن آن كه اغلب همراه با تولید گاز است، از مشخصات آنها میباشد، آنها كاتالاز مثبت و اكسیداز منفی هستند و نیترات را به نیتریت احیاء میكنند و 39 تا 59% DNA، C + G دارند، آزمایشهای بیوشیمیایی كه برای افتراق انواع انتروباكتریاسه به كار میروند، در ذیل آمدهاست:
تخمیر انواع قندها از قبیل: لاكتوز، سوكروز، تخمیر D- گلوكز، D- گزیلوز، L- رامنوز، L- آرابینوز، D- سوربیتول، D- مانیتول و غیره.
هیدرولیز اوره: سولفید هیدروژن (H2S)، سیمونزسیترات، تولیداندول، تست حركت، ژلاتیناز و MRVP.
الف) ارگانیسمهای تیپیك: انتروباكتریاسه باسیلهای گرم منفی كوچكی هستند، شكل تیپیك این باكتریها در رشد بر محیطهای جامد آزمایشگاهی دیدهمیشود، اما شكل این باكتریها در نمونههای كلینیكی بسیار متنوع است. در كلبسیلا كپسولها بزرگ و منظم هستند، چیزی كه در انتروباكتر كوچكتر بوده و در سایر انواع به ندرت دیدهمیشود.
ب) كشت: اشریشیاكولی و بیشتر دیگر باكتریهای رودهای كلونیهای حلقوی، محدب و مسطح با لبههای واضح تشكیل میدهند. كلونیهای انتروباكتر شبیه كلونیهای اشریشیاكولی است با این تفاوت كه كمی موكوئیدیتر است. كلونیهای كلبسیلا بزرگ و بسیار موكوئیدی هستند و با طولانیشدن كشت تمایل به یكیشدن دارند. سالمونلا و شیگلاكلونیهای مشابه اشریشیاكولی ایجاد میكنند اما لاكتوز را تخمیر نمیكنند. بعضی از گونههای اشریشیاكولی در آگار خونی همولیز ایجاد میكنند.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول: مقدمه.......................................................................................................................... 1
فصل دوم: كلیات ........................................................................................................................ 3
فصل سوم: روش كار و مواد مورد نیاز ........................................................................... 33
فصل چهارم: نتایج.................................................................................................................... 37
فصل پنجم: بحث و نتیجهگیری و پیشنهادات ............................................................ 40
فصل ششم: منابع..................................................................................................................... 43
خرید و دانلود آنی فایل