دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 16 KB
تعداد صفحات : 16
بازدیدها : 882
برچسبها : دانلود مقاله مدیریت علمی تیلور
مبلغ : 2000 تومان
خرید این فایلدر مقاله به بررسی علم و صنعت قبل و بعد از مدیریت علمی و به نقش تیلور در این زمینه خواهیم پرداخت. براستی تیلور کیست و چه نقشی را در صنعت ایفاء نموده است قطعا بازخوانی این ماجرا ما را باید به راهی که آنها رفتند باید بکشاند چرا که این را ه توام با موفقیت بوده است.
مقدمه :
بررسی مدیریت علمی ما را به این درک باید برساند که ما در راستای آموزش فنی و حرقه ای بسیار بد عمل کرده ایم و به جرات می توان گفت که در زمینه صنعتی نیز راه ایستایی را پیموده و متاسفانه هنوز هم در این مسیر هستیم چرا که دیگران با استفاده از آموزش فنی و حرفه ای به قطبهای بزرگ صنعتی بدل گردیده اند و ما هنوز به صادرات تنها مواد اولیه می پردازیم سادگی مدیریت علمی و نحوه آموزش آن شاید به باور نیاید که این عامل باعث پیشرفت دنیای صنعتی بوده اما خود آن کشورها مدعی این مطلب هستند، البته متاسفانه ما همواره چشممان بروی تجارب دنیا بسته شده چرا چون می خواهیم همه چیز را در ایران تولید نماییم آنهم فقط به صورت مونتاژ، یعنی ما همه چیز را مایلیم سرهم بندی نماییم به همین خاطر پیکان بدون تغییر 45 سال تولیدش در کشور ادامه می یابد و آنانی که بعد از ما این صنعت را ایجاد کردند به صادر کننده ای توانا به جهان مبدل گردیند.
برای نخستین بار یکنفر آمریکایی بنام فردریک تیلور (1856 1915) در سال 1881، مفهوم علم و دانش را در ارتباط با مطالعه کار، تجزیه و تحلیل کار و مهندسی کار قرار داد.
کار و فعالیت همواره و همزمان با آفرینش انسان وجود داشته است. این کاملا تصادفی بود که آدم مرفه و تحصیلکرده ای همچون فردریک وینسلو تیلور به یک کارگر بدل شد. ضعف بینایی او سبب شد تا او از راه یافتن به دانشگاه هاروارد صرفنظر کند، و بجای آن، در کارخانه ریخته گری، شغلی برای خود دست و پا کند. تیلور به دلیل استعداد سرشار خدادادی، خیلی زود توانست خود را تا رده ی مدیریت سطح بالای شرکت، بالا بکشد، و با نوآوری هایش در زمینه هایریخته گری و فلز کاری، به سرعت، به فردی ثروتمند تبدیل گردد. تیلور، مشاور مدیر کارخانه فولاد بتلهایم بود و با روشهایی که به کار گرفت موفّق شد در سال 1899 تولید چدن را 400 درصد افزایش بدهد. کاری که او انجام میداد، مطالعه کار بود
در منابع مختلف تعاریف تعاریف زیادی وجود دارد برخی از آنها در زیر آورده شده مثلا:
مدیریت علمی عبارتست از تجزیه و تحلیل دقیق داده ها و ستاده ها و هزینه ها در مدیریت علمی حدس و گمان و یا حساب سرانگشتی جایی ندارد، بلکه مستلزم برنامه ریزی دقیق و اجرای سیستماتیک است.
همچنین علمی از نظر تیلور یعنی انجام وظیفه به شیوه ی هر چه فوری تر و هر چه کامل تر. وقتی بهترین شیوه پیدا می شد، آن وقت بود که می شد افراد را برای به کارگیری آن گمارد، آن هم فی الفور و منطبق بر قواعد و شرایطی که نسخه آن از قبل پیچیده شده بود. اساس تیلوریسم بر این بود که برای تحقق هر کار خاصی تنها " یک راه بهترین " وجود دارد، و این که بعد از آن می بایست افراد را برای انجام وظیفه تعیین شده به کار گمارد و بر آنها نظارت کرد و نسبت به عملکردشان آنها را تشویق یا تنبیه نمود. وظیفه مدیریت طراحی کار و کنترل آن بود.
1- جلب همکاری افراد به جای آشفتگی حاصل از فردگرایی
2- کار و تلاش برای به حداکثر رساندن بازده
3- تلاش به منظور ارتقای سطح رشد تمام کارکنان برای ترقی روز افزون خود و سازمانشان
1- فرمان و کنترل : مدیریت افراد از طریق نوعی دیکتاتوری مصلح اعمال می شد. مدیر، با انگیزه برگرفته از الگویی نظامی، نخست به افراد تحت فرمانش می گفت که چه کاری انجام دهند و سپس بر کار آنها نظارت می کرد.
2- تنها یک راه صحیح : دستورالعمل های صادره از سوی مدیر درست و صحیح پنداشته می شد. نقش آنهایی که تحت فرمان مدیریت بودند این نبود که پرسشی را مطرح کنند یا رویکرد های دیگری را پیشنهاد نمایند.
3- اطاعت نه نافرمانی : عصر ماشین بر محور اطاعت و تمکین بنا شده بود.
4- کارگر و نه نیروی انسانی : نیروی کار حکم عمله را داشت، بازوان اجیر شده ای که سهمی در سازمان نداشت. کارگر به وفور پیدا می شد و شرکت ها هیچ به آنها بدهکار نبودند، در حالیکه کارگران می بایست وفاداری خود را نسبت به کمپانی نشان می دادند.
5- ملی و نه جهانی : نظرگاه ها عموما ملی، گاهی هم منطقه ای اما به ندرت بین المللی بودند
6- امنیت و نه ناامنی : در عین حال که مستخدمان مسئولیتی نداشتند، گویا یک قرارداد ضمنی بر محور امنیت وجود داشت. موسسات، با حس بقای همیشگی، بر شهر ها و بازار های موجود در انها مسلط بودند. آینده قابل پیش بینی به نظر می رسید و جایگاه آنان در آینده حتی از قبل هم پیش بینی پذیرتر بود.
خرید و دانلود آنی فایل